Танзанит – рядък камък за подарък или инвестиция

Неповторими кралско сини нюанси, кадифени отблясъци и изключителна рядкост. Танзанитът е перлата в короната на нашата изключително фина селекция от бижута и камъни. Това място е напълно заслужено, предвид неговата рядкост и качества.

Рядка скъпоценност 

Познат едва от 50 години, танзанит се добива в само на едно единствено място в света, което го прави един от най-редките камъни в света. Името му е дадено от един от великите бижутери на миналия век – Хенри Плат. Той работи не къде да е, а в най-престижната фирма за бижута в САЩ, която пази добрата си репутация и до днес – Tiffany & Co. Танзанитът веднага грабва вниманието на всички, които обожават блестящите скъпоценни камъни, със забележителния си специфичен син цвят, чистотата и особения начин, по който структурата на кристала пречупва светлината. Обикновено танзанитът е наситено син, но може да има и други нюанси. Рядко се срещат зелени и жълти камъни, а най-уникални са розовите.  

Единственото място в света, където се добива, разбира се е Танзания. Мината се намира в подножието на великолепния връх Килиманджаро. Зоната, в която могат да бъдат открити екземпляри от камъка, е с дължина едва 4-5 км. Очаква се до 15-20 години находището да бъде изчерпано.

Tanzanit.jpg

Инвестиция и ръст в цената

Камъкът се среща 1000 пъти по-рядко от диамантите, които са любимци на всеки с вкус към бижутата. Самата рядкост на танзанитът и фактът, че количеството му е ограничено и изчерпващо се го правят изключително добра инвестиция. Според различни проучвания на пазара, цената на скъпоценният камък само ще расте нагоре. Така инвестицията в него е сигурен успех. Амодориа ви предлага премиум колекции бижута с танзанит и други скъпоценни камъни от най-високо качество с етичен произход и сертификат. Така не просто можете да притежавате нещо уникално, но и да изключите всички съмнения и евентуални угризения. Синтетичният добив и имитация са невъзможни, което е допълнителна гаранция при инвестиция. Когато купите по-големи и ценни камъни, имате възможност да получите международна регистрация с уникален номер.

2 в 1 – танзанит за инвестиция в бижу

Доста често скъпоценните камъни не се влагат в бижута, защото след това е възможно стойността им да падне поради увреждане. В Amodoria ви гарантираме, че имаме уменията да изработим неповторими бижута, от които, ако решите след време, танзанитът може да бъде изваден без абсолютно никакви щети. Екипът ни може да ви консултира подробно и да ви насочи към най-добрата инвестиция според изискванията ви. Ще ви помогнем да изберете ценно бижу или камък, чиято стойност няма да се загуби с времето.