Изящни бижута от Амодория

В Амодориа ще намерите изящни бижута с Танзанит и други скъпоценни камъни. Създаваме красиви вечни накити, които имат инвестиционна и художествена стойност. AMODORIA гарантира безупречна изработка, а вашият шедьовър може да бъде изпълнен и по поръчка.
Компанията съчетава опитът на едни от най-добрите лондонски бижутери с традициите на Танзания.

Танзанит – рядък и необикновен

Неповторими кралско сини нюанси, кадифени отблясъци и изключителна рядкост. Танзанит е перла в короната на нашата изключително фина селекция от бижута и камъни.

Познат едва от 50 години, Танзанит се добива в само в едно находище и е сред най-редките камъни в света. Наречен е Танзанит и популяризиран от един от най-влиятелните нюйоркски бижутер Henry B. Platt – Tiffany & Co, през 70 години на миналия век. Танзанит е забележителен заради специфичния син цвят, чистотата и особения начин по който структурата на кристала пречупва светлината.

Танзанит като инвестиция

Танзанит е необикновен скъпоценен камък, който се добива на едно единствено мяство в света – в Танзания, в подножието на Килиманжаро, в зона с дължина едва 4-5 км. Камъкът е изключително рядък и се очаква, че до 15-20 години находището ще бъде изчерпано. Ето защо Танзанитът е и отлична инвестиция и в дългосрочен план цената му ще расте.

Амодориа Ви предлага примиум колекции бижута с Танзанит и други скъпоценни камъни от най-високо качество с етичен произход и сертификат. Посетете ни, ако обмисляте подобна инвестиция. Ние ще Ви помогнем да изберете ценно бижу или камък, чиято стойност няма да се загуби с времето.